Hur kan jag komma i kontakt med er?
Här hittar du kontaktuppgifter till våra medarbetare och olika avdelningar.
Peter Holgersson
Praktisk info
Har du en fundering inför ditt besök? Svaret kan finnas här bland våra vanliga frågor! Om inte, kontakta oss så hjälper vi dig.
Här hittar du kontaktuppgifter till våra medarbetare och olika avdelningar.
Ja! Det är fri entré till museet och alla våra utställningar.
Arbetets museum har öppet kl 10–17 alla dagar i veckan.
Utställningen Lilla Arbetets stänger 16:30 varje dag, en halvtimme innan övriga museet.
Bara om du besöker oss som grupp. Övriga behöver inte förboka.
Kreativa verkstan har öppet fredag kl 13–15 samt lördag och söndag kl 11–15. Under skolloven är det utökade öppettider i verkstan – då har vi oftast öppet varje dag.
Vi har utställningar och aktiviteter för barn i alla åldrar. Här kan du läsa mer om vårt utbud för barn och familj.
Vi erbjuder visningar med olika inriktning för alla typer av grupper: skolor, vuxenutbildningar, föreningar, seniorgrupper, företag och organisationer. Skicka in en visningsförfrågan eller kontakta oss!
Skicka in din bokningsförfrågan via detta formulär så återkommer vi med offert inom kort. Frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig.
Absolut! Kika in på Café Espresso House i entréplan eller Restaurang VY på plan 6. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.
Ja! Du får gärna äta medhavd matsäck i vårt matsäcksrum på plan ett, längst ner i huset. Där finns även mikrovågsugnar, toaletter och amningshörna. Däremot får du inte ta med mat och dryck in i utställningarna. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.
Toaletter finns på samtliga våningsplan utom plan sju. RWC finns på plan ett, två och fem (samt plan sex under restaurangens öppettider).
Arbetets museum ligger på ön Laxholmen mitt i centrala Norrköping. Du kan ta dig till oss till fots, med buss, bil eller spårvagn.
Det finns ett flertal parkeringsplatser och parkeringshus på kort avstånd från museet.
Vi har även två parkeringar för dig med parkeringstillstånd. De finns på Laxholmstorget, i anslutning till museet. Varje parkeringsplats har en bredd på 5,9 meter och avståndet till vår entré är 31 meter.
Hiss finns på gatuplanet, och du kan ta dig till alla våningsplan i museet. Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.
Engelsk översättning finns till samtliga utställningar – antingen på skyltning eller på informationsblad vid utställningens entré. I en del av våra utställningar finns också ljudspår på engelska.
Är du på jakt efter slamrande vävmaskiner och föremål från Norrköpings historia? Då är det Norrköpings stadsmuseum du är ute efter. Museet ligger granne med oss och har fri entré precis som vi.
På Arbetets museum arbetar vi inte med historiska föremål, utan med människors berättelser om arbetsliv och vardagsliv. Våra utställningar har ofta rötterna i historisk jord men handlar lika ofta om samtid och framtid.
Vill du veta mer om historien bakom Arbetets museum och vår museibyggnad Strykjärnet? Då finns ett par saker du inte får missa. Håll utkik efter de gula trådrullarna nära entrén till varje våningsplan. Där kan du lyssna på Gömda spår, med berättelser om hur det var att jobba i Strykjärnet på den tiden då huset var textilfabrik.
I vårt gamla trapphus hittar du Historien om Alva, en utställning om rullerskan Alva Carlsson som arbetade här i huset under textilindustrins glansdagar. Börja på plan sju och fortsätt ända ner till källaren. Där hittar du Magasinet, en utställning som berättar om Sveriges industri- och arbetslivshistoria med hjälp av bortglömda ljud.
På Arbetets museum samlar vi inte på föremål utan på berättelser. Vi har inga fysiska samlingar eller magasin, därför kan vi tyvärr inte ta emot och bevara föremål från allmänheten. Ett tips är att söka i vår databas över Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Kanske finns det ett museum som är specialiserat på just din typ av föremål!
Här kan du skicka in din berättelse om arbetsliv och vardagsliv. Tack för att du bidrar till vårt gemensamma kulturarv!
Ledar- och servicehundar är välkomna på museet, men inga andra hundar eller djur.